perjantai 4. kesäkuuta 2010

Koulu loppui!

Vihdoin on kesän aika! Työharjoittelu loppui eilen ja siitä jäi hyvä fiilis. Heidi oli matkoilla toukokuun viimeisen viikon, joten tein kotona etätehtävänä nettisivujen leiskan. Töihin palattuani oli kuitenkin muitakin hommia enkä ollut käyttänyt DreamWeaveria varmaan vuoteen, joten koodailu ja asioiden muistelu vei pari päivää. Ehdin etusivun saada valmiiksi :D Heti kun löytyy ylimäräistä aikaa yritän koodata sivut loppuun, jos vaikka innostuisin julkaisemaan sen.

Haettiin tänään todistukset ja tiedotteet ensi syksyä varten. Sitten lähdimme porukalla "terassille, yhdelle" joka venyi sitten Cafe Laurista Wanhaan Mestariin, sieltä Londonin terassille ja lopuksi Ismetiin syömään, KELLO 15:30! Siinä meni ne päivän suunnitelmat mutta oli kyllä kivaa jutella kuulumisia pitkästä aikaa.

Minun puolestani tämän blogin kirjoitus loppuu tähän.
HAUSKAA KESÄÄ!

maanantai 24. toukokuuta 2010

Työnantajani Heidi lähti tänään viikoksi Norjaan katsomaan Euroviisuja, joten teen etätehtävää kotona. Ajatuksena olisi suunnitella layout ja sisältö kotisivuilleni, jotka sitten ehkä koostamme kun Heidi tulee takaisin ensi viikolla. Ja sitten loppuu koulu! Tylsää vain että ilmat muuttui huonoon suuntaan juuri kun olisi aikaa tehdä töitä ulkonakin vaikka läppärillä...

Viime viikolla tein kutsun ylioppilasjuhliin, aukioloaikatiedot Laatuverhoomolle, käyntikorttitarjouslapun ja jouduin uusimaan kaksi päivää tekemäni Sellkami Centerille menevän kirjekuoren :(( pikselit eivät riittäneet lopulliseen painoon. Se oli niin hieno! Poika nojasi crossipyöräänsä katsoen auringonlaskuun. Lisäsin siihen Yamahatakkisen tytön että olisi vähän romantiikkaa <3 noh, kuten sanottu, pikselit ei riittänyt. Löysin kuitenkin samaisen kuvan jossa poika nojaa pyöräänsä tarvittavilla pikseleillä, mutta olin niin masentunut etten saanut tyttöä siihen mitenkään järkevän näköisesti. :D

Yksi onnistunut työ oli kuitenkin ylioppilaskutsu, josta asiakaskin innostui. Laitan vain kannet esille koska sisäpuolella on henkilökohtaista tietoa. Sisäpuolelle kuitenkin jatkui samat helmet ja kutsun kirjoitustyyli oli sama.

maanantai 17. toukokuuta 2010

näyttötyö

Tänään oli näyttötyö. Se meni huonosti. Helpoimmatkin asiat unohtui eikä sommittelusta tullut mitään. Sekä Miia että Heidi joutuivat kädestä pitäen opastamaan esim miten suurennetaan kuvaa. Noloa.
Tehtävänä oli käyntikortin teko minulle ja hevoselleni kisasponsoreita varten.

etukansi + takakansi






sisäpuoli






Eli kyseessä siis nelisivuinen keskeltä taitettvava käyntikortti. Lopputulos OK, mutta prosessi heikko : ( Masentaa.

torstai 6. toukokuuta 2010

Viikko 4.

Tänään nukuin pommiin. Heräsin tunnin myöhässä mutta silti ehdin töihin "vain" puoli tuntia myöhässä.
Viime päivinä olen työstänyt myyntitalon ulkoplakaattia, ristiäiskutsukorttia poikavauvalle, kihlajaiskutsukorttia ja sivutyönä äitienpäiväkorttia.
Kihlajaiskortti oli melko haastava. Alkuperäisessä kuvassa mies ohjaa purjevenettä, horisontti on vino ja äijän suupielet ovat antaneet painovoimalle periksi. Tästä pitäisi sitten muokata iloinen kihlajaiskortti, jossa kaksi ihmistä hymyillen purjehtii kohti ihanaa avioliittoa.
OK. Tädistä on erillinen kuva, jonka leikkaan ja liitän miehen seuraksi. Valaistus on ongelma, koska purjehduskuva on otettu pilvisellä säällä ja täti taas seisoo aurinkoisella pihalla. Jollain ihmeen lailla saan kuitenkin kuvan toimimaan monen ähkimisyrityksen jälkeen. Muokkaan myös miehen naaman hieman onnellisemmaksi, vaikka se vieläkin näyttää nyrpeältä nauravan tulevan vaimokkeen vierellä. Lähetän vedoksen asiakkaalle.
Asiakas haluaa naisen miehen kainaloon, tietysti. Miksen laittanut sitä heti sinne? Naisen käsi saisi myös olla ruorilla, kuten miehen. Tästä syntyy pieni ongelma, sillä alkuperäisessä kuvassa hänen molemmat kätensä ovat sivuilla. Tästä käsikohdasta en siis ole ylpeä, joten jättäkäämme sen huomioimatta :D
Asiakas lähettää uuden kuvan miehen naamavärkistä. Ei siinä mitään, mutta se on rakeinen, sisällä otettu kuva jossa salama heijastuu mukavasti miehen iloiselta naamalta. Lisää ähkimisyrityksiä. Lopullinen vedos on ihan OK, jos ei tiedä mitä osia on muokattu. Toivon, että kutsuvieraat innostuvat kutsusta niin, etteivät he kiinnitä etusivun kuvaan suurempaa huomiota.

Koska kihlajaiskutsu on vasta tulossa, en voi laittaa kyseistä kuvaa vielä esille – jos vaikka joku parin tuttu saattaisi nähdä. Mun blogissahan käykin puolet Suomesta ; ) Laitan kuvan tänne parin viikon sisällä. Jokainen voi sitten itse arvioida, mikä on muokattua ja mikä ei...

Lämmintä kevättä!

keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

ensimmäinen blogini

Olen työharjoittelussa Nummelassa pienessä mainospalvelutoimistossa nimeltään Mainospalvelu Litja. Heidi Litja on lämmin, hauska ja täynnä tarmoa oleva pomoni. Söimme juuri tekemääni lohi-juustowokkia ja nyt olisi aika kirjoittaa blogia.
Olen tällä hetkellä ollut työharjoittelussa 13 päivää. Lähden aamulla Lohjalta klo 8:00 bussilla, olen Nummelan keskustassa 8:30 josta kävelen 20 minuuttia pienteollisuusalueelle jossa toimisto sijaitsee. Täällä on myös tavaratalo Hongkong, tekstitalo Haarnio ja muita yrityksiä, kuten Digipaino, josta välillä käyn hakemassa vedoksia ja valmiita julisteita ja käyntikortteja.
Aamulla saapuessani keitän ensin teet ja asennun sen jälkeen koneen ääreen, yleensä työstämään Photoshop- tai InDesign-tiedostoa. Yhdentoista aikaan aloitan ruuanlaiton, mikä on kivaa vaihtelua ainaiselle koneella istumiselle. Olen tehnyt täytettyjä paprikoita, kalakeittoa, kanaa ja riisiä, ohravelliä, tonnikalasalaattia ja suunnitelmissa olisi suolaiset vohvelit. Olen siis tehnyt täällä kolmen viikon ajan enemmän ruokalajeja kuin kotonani koko viime vuonna :D
Ruokiksen jälkeen palaan taas koneelle, jolla istun 14:50 asti jotta ehdin bussiin joka on Lohjalla hieman ennen neljää. Kyseinen bussi on hyvin vanha ja kämänen, siitä lähtee kauhea suriseva ääni joka lakkaa ainoastaan, kun kuski painaa kytkintä. Ja se bussi on aina myöhässä.
Mainos- ja esitetöitä olen tehnyt SellkamiCenterille, Office+:lle, kauneus- ja terveyshoitola Olohuoneelle ja muille hoitoloille, esim. hierontalahjakortteja. Myös naapuriverhoomon ikkunateippausten suunnittelu on vastuullistettu minulle.
Tässä muutama tekemäni työ: